Har du sett Trios nya väggbrickor?

Nya regler - nya produkter

Du har säkert redan hört att branschreglerna för Säker Vatteninstallation uppdateras 1 januari 2021. Vi lyfter ett par förändringar som påverkat vår produktutveckling och genererat produkter i miljösäkra material och med nya funktioner.

Från den 1 januari 2021 gäller nya mått för genomföring av rör enligt Branschregler från Säker Vatten, BKR och GVK. Måtten gäller vid genomföring i vägg med tätskikt och har tillkommit för att tätskiktet ska kunna appliceras korrekt och vattenskadesäkert.

Från den 1 januari gäller följande vid rörgenomföring i vägg med tätskikt:

  • För rör mindre eller lika med 32 mm ska rörens centrumavstånd vara minst 60 mm
  • För rör större än 32 mm ska avståndet mellan rör eller skyddsrör vara minst 60 mm
  • Skyddsrör, genomföringsdetalj eller plasthölje på rör ska sticka ut 6-9 mm från färdig vägg 

Mer information hittar du på Säker vatten  https://www.sakervatten.se/branschregler/branschregler-20211

 

Nytt utseende på Design Line sortimentet

En helt ny formgivning har vuxit fram med de nya branschreglerna, de rena linjerna är kvar och hörnen är mjukt rundade över hela sortimentet. En nyhet, förutom utökat röravstånd, är att täckpluggar som döljer skruv-huvudena följer med produkten. Sortimentet är ursprungligen framtaget för att matcha med övrig utvald VVS i moderna våtrumsmiljöer och har nu blivit ännu vassare!

 

Standardbrickor i rostfritt

Våra rostfria, blankpolerade produkter rekommenderar vi till våtrumsmiljöer som utsätts för lite tuffare slitage. Brickorna har blivit stabilare i nytt utförande och levereras liksom Design Line produkterna med kopplingar, cellpackning och dräneringshål.

 

Miljösäkert och installationsvänligt

Robert Johansson, produktchef på Trio Perfekta, kommenterar produkterna med att lyfta fram mervärden som utvecklats i det nya sortimentet.

"Förutom att anpassa produkterna till de nya reglerna, har vi tillfört nya funktioner och värden. Numera är kopplingarna på de flesta väggbrickor demonterbara och därför enklare att jobba med. Alla produkter är dessutom helt blyfria, eftersom vi ser en tydligt ökad efterfrågan av miljösäkra produkter på marknaden."

 

Datum