Fem riktigt bra skäl för att installera fördelare

Enkelt

För badrum och tvättstuga krävs både golvbrunn och tätskikt på golv, en förutsättning för ett vattensäkert våtrum. Det innebär att du kan installera tappvatten i våtutrymmen med fördelare och väggbricka, utan att använda skåp. Ansluter du fördelarna till inkommande vatten under handfatet kan installationen göras ganska osynlig och döljas bakom en kommod. 

Fördelare under tvättställ

Smart

Fördelarna finns i 1-, 2- och 3-vägsmodeller och är påbyggnadsbara, så att du har möjlighet att komplettera med extra uttag om det skulle behövas. De extra nipplarna finns med G10- och G15-gängor som inkluderar planadapter samt en övergång med G-20 gänga som har inbyggd backventil och plan anslutning avsedd för tvättmaskin. Övergångsnipplarna säljs som tillbehör.

Ritning fördelare och övergångsnipplar

Säkert

Rören leds dolda i vägg och en avstängningsbar fördelare monteras sedan vid uttag till tvättmaskin och wc. Det innebär att du själv kan välja att stänga av vattnet vid de olika funktionerna och behålla kontrollen över vattenflödet. Installationsmetoden innebär att alla skarvar hamnar utanför tätskikt och eventuellt läckage blir lätt att upptäcka.

Blyfritt

Fördelare och övergångsnipplar är tillverkade i blyfri avzinkningshärdig mässing. Ett led i vår utveckling av hållbara produktalternativ, då vi ser en tydligt ökad efterfrågan av miljösäkra produkter. Håll utkik efter vårt blyfria sortiment om du vill vara med och minska miljöbelastningen.

Lönsamt

När du installerar fördelare krävs mindre material än när du installerar skåp. Arbetstiden bör också bli betydligt lägre eftersom hanteringen är enkel och kräver färre arbetsmoment. 

Fördelarna finns både för 40cc och 60 cc.