Hållbara produkter förtjänar att uppmärksammas

Trio Perfekta har under lång tid utvecklat produkter och produktionsmetoder för att avtrycket i miljön ska bli så litet som möjligt. Sedan drygt tjugo år tillbaka ingår till exempel en trevärd förkromningsprocess i deras ytbehandling av kopparrör. De senaste årens framväxt av ett sortiment i blyfritt material ger lägre miljöbelastning i alla led, från tillverkning till slutkonsument.

Produktutveckling med hög kravställning

När produkterna utvecklas finns mängder av variabler att överväga. Materialval, funktionalitet och utformning ska hålla hög klass. Produkterna ska tåla en prisgranskning trots att de tillverkas i ett oftast dyrare, blyfritt material. Många uppdragsgivare kräver nämligen i allt högre grad att installationsmaterialet som ingår i deras upphandling ska vara miljömässigt godkända.

Nya produkter för en hållbar marknad

Nu breddas Trios blyfria sortiment ytterligare med nya blandarfästen för utanpåliggande rördragning. Ett sortiment som består både av förkromade och rostfria produkter Om de rostfria produkterna har ett tydligt användningsområde i miljöer med lite hårdare slitage så passar de kromade fästena bättre i moderna interiörer där formfaktorn är betydelsefull.  

Oberoende bedömningar ger trygghet för kunden

Flera av de nya produkterna i det blyfria sortimentet är miljöbedömda av Sunda Hus och Byggvarubedömningen. Oberoende informationskällor med bedömningar efter fastställda kriterier.

"Våra blyfria blandarfästen bedöms i Sunda Hus databas. Det har resulterat i ett kraftfullt lyft och en bedömning som hamnar markant över produkter i vanlig mässing."
Robert Johansson, produktchef på Trio Perfekta

Datum