Nu blir ännu fler av Trios produkter blyfria

Ett beslut som håller in i framtiden
Trio har under lång tid utvecklat produkter och produktionsmetoder för att avtrycket i miljön ska bli så litet som möjligt. Sedan drygt tjugo år tillbaka ingår en trevärd förkromningsprocess i vår ytbehandling av kopparrör. De senaste årens framväxt av ett sortiment i blyfritt material ger lägre miljöbelastning i alla led, från tillverkning till slutkonsument. Nu breddar vi vårt blyfria sortiment ytterligare.

I ett stort antal befintliga produkter byter vi ut materialet till blyfri mässing. Samtidigt passar vi på att förändra förpackningsmultiplarna. Små åtgärder för en fortsatt utveckling av framtidssäkrade produkter. Du hittar produktförändringarna med nya RSK-nummer i bifogat dokument.

Oberoende bedömningar för din trygghet
Flera av våra produkter är numera miljöbedömda av Sunda Hus och Byggvarubedömningen. Det ger dig som kund tillgång till oberoende information efter fastställda kriterier. Vilka produkter som omfattas hittar du på vår hemsida under "Miljöbedömningar".

"Våra blyfria blandarfästen bedöms i Sunda Hus databas. Det har resulterat i ett kraftfullt lyft och en bedömning som hamnar markant över produkter i vanlig mässing."
Robert Johansson, produktchef på Trio Perfekta

Många uppdragsgivare kräver i allt högre grad att installationsmaterialet som ingår i deras upphandling ska vara miljömässigt godkända. Hos Trio hittar du ett brett sortiment som gör det lite enklare att leva upp till den kravställningen. Ett sortiment som också omfattas av andra godkännanden och certifieringar där det är relevant.

Klicka här för att hämta information om vilka RSK-nummer som ersätts av nya nummer.

Klicka här för att se vår promotionfilm om ett utökat blyfritt sortiment 

Datum